Château Fombrauge 2010

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Un fresco y frutal Saint-Emilion 2010

El Château Fombrauge es uno de los viñedos más antiguos de Saint Emilionnais y tiene una superficie de 52 hectáreas. Su cosecha 2010 es una mezcla de 80% Merlot, 12% Cabernet Franc y 8% Cabernet Sauvignon

Tiene un color púrpura oscuro debido en particular a la cosecha tardía del fruto. Su nariz frutal tiene notas tostadas. En el paladar, Château Fombrauge 2010 ofrece notas frescas de arándanos, grosellas rojas y negras y copal de lápiz de plomo. Su acabado es cremoso y sabroso

Parker : 91 / 100
J. Robinson : 14,5 / 20
Wine Advocate-Parker :
This is one of the better, more supple Fombrauge wines to date, with a better integration of toasty oak than I have usually seen at this stage of this wine's development. The grapes were picked late, with the harvest finishing on October 22, and that has given the wine wonderful ripeness and plenty of chocolaty espresso notes intermixed with incense, black cherries and black currants. The oak is subtle, and the wine full-bodied, attractive, deep, round and generous. Drink it over the next 10-12 years.
BurdeosSaint-Emilion
Alcohol
14.5

Grape varieties
Merlot/Cabernet Franc/Cabernet Sauvignon

Dessert wine
No

J. Robinson
14,5

J. Suckling
92

R. Gabriel
16

Wine Spectator
92

Country
Francia

Wine certification
AOC

Vineyard
Libournais

Regiones
Burdeos

Denominación
Saint-Emilion

Color
Tinto

Productor
Château Fombrauge

Clasificación
Grand cru

Parker
91

Alérgeno
Contiene sulfitos