Situado en la comuna de Pessac, el viñedo de Château Haut-Brion forma parte de la denominación Pessac-Léognan. Con una superficie de más de 51 hectáreas, Château Haut-Brion fue creado en 1533, lo que lo convierte en uno de los viñedos más antiguos de Burdeos. Su cosecha de 2006 está elaborada con una mezcla de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc y Merlot
Tiene un color de pelaje muy profundo. Al principio es reservado, pero luego desarrolla notas minerales seguidas de notas de frutas rojas y granos de café tostado. Château Haut-Brion 2006 revela un increíble encanto y complejidad. Tiene taninos frescos y una longitud interminable
Tasted at Bordeaux Index's annual 10-Year On tasting in London. The 2006 Château Haut-Brion has a more ostentatious bouquet than the comparatively reserved La Mission: quite feisty blackberry, briary, kirsch and red plum scents, hints of leather and sage tucked just underneath. This is a bouquet determined to make an impression! The palate is medium-bodied with supple tannin, well-judged acidity, a gentle build to a concentrated, earthy, truffle-tinged finish that lingers long in the mouth. This seems to have the upper-hand over the La Mission and probably has a longer future. A thoroughbred from Jean-Philippe Delmas and his team. Tasted January 2016.