Haut-brion 2010 tiene un profundo color rubí. La expresión aromática de este Pessac-Léognan, finamente leñoso, desarrolla gradualmente su paleta de frutos rojos, cacao en polvo y habano. El ataque de este 1er cru classé en 1855, delicado como un arranque, se desvanece ante una bella y seria estructura tánica toda en nobleza y suavidad. Este 2010 es la síntesis del 1989 por su complejidad, el 2000 por sus hombros, el brillo del 2005 y 2009 por su carne.
Crítico de vinos
Château Haut-Brion 2010
Parker
99
100
J. Robinson
19
20
Wine Advocate-Parker :
Deep garnet in color, the 2010 Haut-Brion charges out of the gate with exuberant notes of crème de cassis, blueberry pie and baked plums followed by nuances of dark chocolate, licorice and cloves. Full-bodied, the palate has lots of subtle earth and mineral accents with a firm, finely grained texture and great freshness lifting the long finish.
Deep garnet in color, the 2010 Haut-Brion charges out of the gate with exuberant notes of crème de cassis, blueberry pie and baked plums followed by nuances of dark chocolate, licorice and cloves. Full-bodied, the palate has lots of subtle earth and mineral accents with a firm, finely grained texture and great freshness lifting the long finish.