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Château Palmer 2005

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Château Palmer 2005 es una mezcla de 53% de Cabernet Sauvignon, 40% de Merlot y 7% de Petit Verdot. Tiene un profundo e intenso color rubí. La primera nariz evoca inmediatamente la guinda con especias orientales y hierbas silvestres. Cuando se agita, este Margaux confirma la delicadeza de esta maravillosa cosecha, acentuando el carácter afrutado de los frutos negros carnosos. En el ataque, Palmer 2005 es preciso, rico e intenso. Aunque su cuerpo es todavía bastante joven, la impresión de una sensación de armonía en el corazón del vino es obvia si nos referimos a la calidad intrínseca de la estructura tánica. Este Château Palmer 2005 es una cosecha emocionante y hechizante, que no dejará de aportar un placer verdadero, incluso intenso, durante las próximas décadas.
Parker : 97 / 100
J. Robinson : 17+ / 20
Wine Advocate-Parker :
Tasted at the Château Palmer vertical in London, the 2005 Château Palmer is a legend in the making. Apparently the vines received 57% less rain than average, yet the 2005 shrugs off any water deficiency and has nurtured a wondrously pixelated bouquet, whereby mineralité shines through the black cherry and blueberry fruit. Search deeper and you discover veins of graphite that impart a Pauillac-like allure. The palate is medium-bodied and intense, but it is not overwhelming, a Margaux that is galvanized with a firm backbone thereby ensuring this will age over the long term. The symmetry here is enthralling - a 2005 that is destined for greatness. The only question is whether it will surpass the 2009 or 2010 Palmer? It will be fun finding out. Tasted May 2015.
BurdeosMargaux
Alcohol
14

Grape varieties
Cabernet Sauvignon/Merlot/Petit Verdot

Dessert wine
No

J. Robinson
17+

J. Suckling
94

R. Gabriel
20

Revue du Vin de France
18

Wine Spectator
94

Country
Francia

Wine certification
AOC

Vineyard
Médoc

Regiones
Burdeos

Denominación
Margaux

Color
Tinto

Productor
Château Palmer

Clasificación
3e cru classé

Parker
97

Alérgeno
Contiene sulfitos

1.1.3