Château Quintus 2014

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El Château Quintus, propiedad de los Domaines Clarence Dillon, es el antiguo Château Tertre Daugay rebautizado como Quintus. La mezcla de este Saint-Emilion este año utiliza 69% de Merlot y 31% de Cabernet Franc. La túnica es densa y morada. La nariz de Quintus 2014 revela notas de frambuesa, pimienta y especias. El paladar es redondo y suave, con taninos maduros y sabrosos. La frescura adecuada subraya el brillo de la fruta. Esta sensación perdura en un expresivo y fino final. Armonioso y elegante
Parker : 90 / 100
J. Robinson : 16.5+ / 20
Wine Advocate-Parker :
The 2014 Quintus was quite backward and tight-lipped when I tasted it from bottle: broody black cherries and black plum, a touch of clove and fresh mint eventually surfacing. The palate is silky smooth on the entry, a Saint Emilion that caresses and seduces the senses. It is very pure with lovely black cherry, blueberry and white pepper notes, although I would be seeking a little more structure and tension on the finish. It is a wine that goes out to give pleasure, but I hope there is more personality and terroir expression that will develop in the future.
BurdeosSaint-Emilion
Alcohol
14.5

Grape varieties
Merlot/Cabernet Franc

Dessert wine
No

J. Robinson
16.5+

J. Suckling
94-95

R. Gabriel
17

Wine Spectator
91-94

Country
Francia

Wine certification
AOC

Vineyard
Libournais

Regiones
Burdeos

Denominación
Saint-Emilion

Color
Tinto

Productor
Château Quintus

Clasificación
Grand cru

Parker
90

Alérgeno
Contiene sulfitos