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Dom Pérignon : Vintage 1998

Champagne - Blanco - 12.5° Dom Pérignon Dom Pérignon 1998 3035/98
  • Parker : 97
  • J. Robinson : 16.5+
El año es atipico caracterizado por unos fenomenos inabituales. El mes de agosto es muy caluroso y ha las uvas pero ha sido compensado por un mes de septiembre particularmente lluvioso seguido por un buen tiempo lo que ha dado una buena madurez a las uvas muy sanas. La paciencia fue necesaria para proceder a una cosecha mas tardia.Dom Perignon 1998 ofrece aromas de almendras frescas, pomelo y especias. Despues llegan notas de brioche ligeramente tostada. En boca, los taninos aterciopelados. La final es muy larga.

Wine Advocate-Parker :
A stronger vintage than expected, the 1998 Dom Perignon exhibits aromas and flavors of lemon oil, orange rind, and brioche in a medium-bodied, zesty, rich, moderately intense style. It is far superior to either the 1993 or 1992. Readers should remember that the 1971 Dom Perignon Rose is still drinking exquisitely. I recently had the 1969 and 1970 Dom Perignons (from magnum), and both were drinking brilliantly. It makes one realize just how long-lived these wines can be. Production is confidential, but there must be hundreds of thousands of cases of Dom Perignon since it available in most of the world's luxury hotels and restaurants.
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EUR 8615.0 Millesima In stock

Dom Pérignon, En existencia en nuestra bodega de Burdeos en caja de origen del Château o de la propiedad.

El año es atipico caracterizado por unos fenomenos inabituales. El mes de agosto es muy caluroso y ha las uvas pero ha sido compensado por un mes de septiembre particularmente lluvioso seguido por un buen tiempo lo que ha dado una buena madurez a las uvas muy sanas. La paciencia fue necesaria para proceder a una cosecha mas tardia.Dom Perignon 1998 ofrece aromas de almendras frescas, pomelo y especias. Despues llegan notas de brioche ligeramente tostada. En boca, los taninos aterciopelados. La final es muy larga.

Wine Advocate-Parker :
A stronger vintage than expected, the 1998 Dom Perignon exhibits aromas and flavors of lemon oil, orange rind, and brioche in a medium-bodied, zesty, rich, moderately intense style. It is far superior to either the 1993 or 1992. Readers should remember that the 1971 Dom Perignon Rose is still drinking exquisitely. I recently had the 1969 and 1970 Dom Perignons (from magnum), and both were drinking brilliantly. It makes one realize just how long-lived these wines can be. Production is confidential, but there must be hundreds of thousands of cases of Dom Perignon since it available in most of the world's luxury hotels and restaurants.
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